Dela:
2016-12-08 

Nya BT Reflex når nya höjder av produktivitet 

Toyota Material Handling lanserar tre nya serier med skjutstativtruckar på den europeiska marknaden: BT Reflex R, E och O-serien för utmärkt produktivitet och sikt tack vare det helt omkonstruerade stativet med lyfthöjder upp till 13 meter. BT Reflex R-serien har konstruerats för prestanda på hög höjd, den unika E-serien med tiltande hytt för bättre precision och komfort samt den flexibla O-serien för arbete inom- och utomhus. Dessa tre produktserier med kapacitet på 1,4–2,5 ton har även en anpassad förarhytt som ger en unik och intuitiv förarupplevelse med utmärkt sikt.

Når högre än någonsin tidigare

Det nya BT Reflex-sortimentet sätter nya standarder inom vertikala prestandanivåer med radikalt förbättrade lastkapaciteter. Detta innebär att Toyota kan erbjuda modeller med mindre kapacitet som ersättning för truckar med större kapacitet. Förutom lyfthöjder upp till 13 meter är den nya stativkonstruktionen innovativ på många sätt: de smala mastprofilerna med en central lyftcylinder, slangarnas placering samt den öppna gaffelvagnen med integrerat sideshift-aggregat. Allt detta bidrar till en fri sikt över lasten samt ökad säkerhet och produktivitet. Den förbättrade kontrollen över utskjutet ger också utmärkt stabilitet och exakt stativkontroll. Ytterligare en nyhet från Toyota är det transparenta taket som har tagits fram i kombination med det nya stativet för att ge föraren absolut bästa sikt uppåt så att lasten ständigt kan vara under full uppsikt. Det nya stativet uppnår en ny kvalitetsnivå; konstruerad med färre komponenter och fler komponentskydd, vilket ger ökad tillförlitlighet och hållbarhet.

 Toyotas skjutstativtruck BT Reflex når högre än någonsin tidigare

Jämn drift

Unika funktioner hos Toyotas skjutstativtruckar är den tiltande hytten och TLC-systemet (Transitional Lift Control). Dessa befintliga funktioner har redan visat sitt mervärde i drift och har ytterligare förbättrats i det nya sortimentet. Tiltrörelsen är jämnare, så förutom att arbetet blir behagligare på höga höjder får föraren även bättre sikt. Detta gör hanteringen mer ergonomisk, produktivare och säkrare.
TLC-funktionen säkerställer att maximal lasthanteringshastighet kan upprätthållas i drift tack vare stötfri lyft- och sänkrörelse. Det ger föraren ökad kontroll över lasten vilket leder till bättre prestanda.

Optimal förarkomfort

Den här trucken har konstruerats med föraren i åtanke. Reglagen, styrningen, stolen och golvet går alla att justera så att de passar för olika förare. Styrningen har förbättrats med olika styrningsprofiler för optimerad körupplevelse. Drivhjulet rakriktas alltid efter avstängning, vilket säkerställer snabb och säker uppstart. Optimerad Truck Prestanda (OPT) är standard på sortimentet och förbättrar kontrollen vid utskjutning och kurvtagning för ökad säkerhet och produktivitet. Nya BT Reflex kan utrustas med laser som underlättar positionering av gafflarna framför pallen vilket i sin tur minskar skador på gods och infrastruktur.

Finns även med litiumjonbatterier och I_Site

”Våra nya skjutstativtruckar kan optimeras ytterligare så att de passar för din specifika kravprofil”, säger Susanne Wallgren, produktansvarig för lagertruckar hos Toyota Material Handling Sweden. ”För intensiva tillämpningar erbjuder vi till exempel, i likhet med vår tidigare modell, litiumjonbatterier för att förbättra såväl energieffektiviteten som användarvänligheten. För fryshusapplikationer kan BT Reflex utrustas med en helt sluten hytt som säkerställer hög komfort och produktivitet för dessa tuffa arbetsförhållanden.

De nya truckarna kan dessutom utrustas med Toyotas fleet management system I-Site. Därmed får kunderna information om hur truckarna används och när det händer saker i verksamheten. Med I-Site kan man även styra accessen till truckarna och genomföra daglig tillsyn innan trucken tas i drift. Det förbättrar säkerheten och minskar kostnaderna."

 

 

Mer information
Läs mer om BT Reflex
Kontakt

Kontaktpersoner Toyota Material Handling Sweden:

Karin Lundström, Informationskoordinator,
Tel. 08-704 42 01
Skicka e-post

 

Susanne Wallgren, Produktansvarig lagertruckar,
Tel. 08-704 41 38
Skicka e-post